תתפלאו, לא תמיד הדייט הראשון הוא הדייט המצליח. לפעמים דווקא הדייט השני או השלישי מלחיצים יותר. יש לכך כמה סיבות טובות. האחת היא שבדייט הראשון בכלל לא חשבתם שילך ביניכם או שהפרטנר יתאים לכם אז לא ניסיתם לעשות רושם וזרמתם ואילו בדייט השני, אחרי שהדייט הקודם היה מעולה, אתם פתאום נלחצים שמא הדייט הראשון היה מזל של מתחילים ושדווקא עכשיו, כשהעניינים מתחילים להתחמם, לא תצליחו להמשיך לדייטים הבאים או לשחזר את הקסם של הדייט הראשון.
סיבה אחרת קשורה דווקא לכך שבדייט השני יש מעין לחץ סמוי להיחשף או לגלות יותר דברים על הפרטנר או אפילו לגשת כבר לעניינים של מגע והלחץ הסמוי הזה עלול להשפיע על ההתנהגות הטבעית שלכם. אז כיצד מחזירים את העניינים לידיים והכי חשוב, יוצאים מהלחץ? הנה כמה עצות לתרפיית בזק בדייטים.
שאנטי באנטי
נשימה עמוקה
ראשית כל, נושמים עמוק. לא משהו מופגן או רועש, שהדייט לא יחשוב שאתם אוטוטו מתעלפים או בלחץ. אבל נושמים לאט ובשקט או קופצים רגע להתרעננות בשירותים ונושמים עד שיורד מעט הלחץ. אחר כך, כשהנשימה חוזרת לסדרה, שבים לדייט רעננים יותר.
לוקיישן רחוק
מחפשים לוקיישן לדייט שאיננו קרוב במיוחד למקום מגורכם או שאין לכם בו תחושה שתפגשו מישהו שאתם מכירים ועלול לחטט בעניינים, אמא שתבוא לספר איזה מתוקים הייתם כשהייתם קטנים או חברים מתקרצצים. חשוב לבחור מקום שתכירו מראש ותחושו בו בנוח. אם זה מקום קרוב אליכם, נפלא, אם לא, לפעמים שווה לנסוע רחוק יותר כדי ליצור אווירה נינוחה יותר. בחרו מקום בו תוכלו לדבר ועם זאת, גם שיהיה על מה להתבונן ברגעים מביכים.
הכי טבעי שיש
אל תחשבו מראש כיצד ייראה הדייט או מה תגידו וכיצד הוא יגיב, תוכניות מקדימות אלה רק ילחיצו אתכם יותר, במיוחד אם התוכניות שתכננתם מבעוד מועד לא מתקיימות כפי שצפיתם שיתקיימו. הכי חשוב לזרום עם מה שמתרחש ולחשוב פעמיים לפני שמגיבים ולדבר בטבעיות, בלי צורך מתמיד להרשים, שלעיתים עלול להתפרש כמלאכותי ומאולץ.
שחקני חיזוק
דאבל דייט
לפעמים דווקא חיזוק של חבר או חברה יכול להועיל ולתרום לתחושת הביטחון שלכם בדייט. אתם יכולים להתעקש על דאבל דייט או פשוט לבקש ליווי של חברה או ידיד. רצוי לידע מראש את הפרטנר אודות התוספת ולשאול את דעתו בעניין, להסביר מדוע אתם מעוניינים בתוספת ולהסביר על כך מכל הלב, כדי שהפרטנר יבין. אם אתם חוששים מתגובתו, רצוי שתמשכו לכיוון של דאבל דייט, כך גם החבר שלו ירוויח וגם אתם תרוויחו מהנוכחות הנוספת בדייט.
משנים נושא
יתכן שבמהלך השיחה בדייט יעלו נושאים טעונים או מציקים, שבאותו רגע לא יתחשק לכם לדבר עליהם. נסו להתחמק, אבל אל תעמידו פנים שלא שמעתם או תגיבו באגרסיביות ותכריזו שעל זה אתם לא רוצים לדבר. נסו לשנות נושא בעדינות עליו תרגישו נוח יותר לדבר. אותו דבר פועל עם לוקיישן. כשאתם חשים פתאום לחץ בלוקיישן שבו בחרתם, אתם מוזמנים להציע לפרטנר לטייל לאורך החוף או לנסוע למקום אחר. הסבירו לו שזה לשם העניין, הגיוון והחוויה. אם הוא אוהב הרפתקאות, הוא בטוח יסכים.
כללים חשובים
- אל תקבעו דייט לערב בו אתם יודעים שתהיו עייפים או טרודים. אם אתם חשים שבאותו יום עבדתם קשה או נלחצתם ממשהו אחר, רצוי לבטל את הדייט ולקבוע מועד חדש לפגישה. חבל שתצאו לדייט שיהפוך ללא מוצלח בגלל מצב רוח לא טוב או עייפות.
- אם אתם הולכים לסרט או בדייט שלכם לא מתוכננת ארוחה, אל תבואו רעבים. דאגו לאכול משהו לפני הדייט, כיוון שאם תהיו רעבים תחשבו הרבה על אוכל ועל הרעב ולא תהיו מספיק מרוכזים בדייט.
- הגיעו לדייט בלבוש בו תרגישו בנוח. אל תבואו, למשל, על עקבים דקים אם אתן יודעות שצפויה הליכה קצרה בדייט או שאתם הולכים לרקוד ואל תגיעו עם חולצה חונקת, כדי שלא תחשבו כל הזמן שמחניק לכם. רצוי להגיע בלבוש נוח, גם אם הוא נראה לכם פחות זוהר מזה שתכננתם. מי שמרגיש טוב בבגדיו, מקרין החוצה ביטחון וקל לו יותר ליהנות בדייט.