למה זרקת אותי? כיצד לנהל שיחת פרידה?
כששירלי נפרדה מהבחור אתו היא יצאה במשך חודש, היא טרחה לנהל אתו שיחה ולהסביר לו בפרטי פרטים מה היה לא בסדר בקשר שלהם. "הרגשתי צורך להצדיק את הבחירה שלי בפרידה, לא יכולתי לעזוב כאילו לא קרה כלום, היה לי חשוב שהוא יצא מהקשר שלנו עם הרגשה טובה שהיה נחמד ושזה לא אשמתו שלא הסתדר, אלא אני פשוט זו שלא נמצאת בשלב מתאים בחיים לקשר רציני", מספרת שירלי.
להפתעתה, הבחור "תפס טרמפ" על השיחה הזו והחל להשמיץ אותה עד שהשניים רבו ונפרדו בכאסח. "במקום שנסיים את הקשר בתחושה טובה שהיה לנו משהו נחמד ושזו היתה חוויה חיובית סך הכל, נגררנו שנינו למסכת האשמות. הרגשתי שמדובר כאן ביחסי כוחות של מי זרוק את מי – כל אחד מאיתנו רצה להיות זה שאומר את המילה האחרונה".
זה טבעי, כשמישהו לא רוצה בנו יותר, רבים מאיתנו רוצים לדעת למה. יש לכך סיבות רבות: יתכן שחשבנו שמערכת היחסים מתקדמת דווקא יפה והופתענו לגלות שהפרטנר חשב אחרת, פעמים אחרות אנחנו מרגישים לסיים את הקשר בתובנה שתלווה אותנו למערכת היחסים הבאה – אם למשל, בקשר הנוכחי היינו עצבניים מדי או חנקנו את הפרטנר בטלפונים, אז נדע בקשר הבא לשחרר מעט ולהגיע לדייטים רגועים יותר.
שיחות פרידה הן אף פעם לא עניין נעים, אבל בין אם החלטתם להיפרד בחוסר וודאות מבלי שהפרטנר סיפק לכך סיבה הגיונית (ולפעמים גם לא תהיה לו סיבה הגיונית כמו שאין נוסחה לאהבה) ובין אם החלטתם לסחוט ממנו בכל זאת סיבה לפרידה – קבלו מספר טיפים להתמודדות עם שיחת פרידה שבה הפרטנר הוא זה שנפרד מכם.
כשנפרדים מכם
הקשיבו כלל ראשון זה להקשיב למה שיש לפרטנר להגיד. חשוב שלא לצעוק או לבכות או ללכת משם באמצע. אם הפרטנר החליט שזה נגמר, זה לא אומר שאין לכם סיכוי להציל את הקשר, אבל קודם כל חשוב שתבינו מה הוביל אותו לתחושה הזו שהקשר מבחינתו הסתיים.
חשבו לפני שאתם מדברים בסיטואציות כאלה קל מאוד לצעוק, להאשים, לכעוס וטבעי שתרגישו ככה, אבל אל תתנו לרגשות השליליים להציף אתכם. חשבו מה אתם רוצים לדעת או כיצד לפעול כדי להציל את הקשר. אתם יכולים ללכת רגע הצידה ולהירגע או לחשוב מה תרצו להגיד. אל תחששו לדבר עם הפרטנר. יתכן שכרגע זה הסיכוי היחיד שלכם להציל את הקשר ואם תלכו הביתה או תסרבו לדבר אתו עוד שבועיים הוא כבר יהיה תפוס או לא פנוי רגשית לטפל בנתק שנוצר ביניכם. חשבו על הטיימינג הנכון: אם הפרטנר זקוק לכמה שעות או ימים, זה סביר, אבל מצד שני, אל תתנו לו לחמוק. אם אתם מרגישים שאפשר להשקיע עוד בקשר או לנהל שיחה ברוח טובה יותר במועד אחר, אמרו לו זאת ואפילו קבעו תאריך לשיחה. זו יכולה להיות שיחה טלפונית או שיחה פנים מול פנים, מה שמרגיש לשניכם הכי בנח. אם קל לכם יותר פנים מול פנים, נסו לקיים את הפגישה במקום נייטרלי והגיעו אליה שאתם כבר יודעים מה אתם עומדים להגיד לו.
לא לתקוף כשאנחנו תוקפים, אנחנו מקבלים בחזרה ריקושטים. כשאנחנו תוקפים, טבעי שהפרטנר יתגונן ולא נפיק שום תועלת מהשיחה הזאת. חשוב להסביר בהגיוני מה אתם מרגישים ולא בהיסטריה: אמרו לו שאתם מעוניינים לתת עוד צ'אנס, שאם יש דברים שהפריעו לו אפשר לדבר על זה ואולי לשנות וכולי וגם אם אתם לא רואים עתיד לקשר, אתם יכולים לסיים את הקשר בצורה ידידותית ואופטימית ולא בהאשמות שלא יתנו כלום חוץ מזה שתוציאו אגרסיות ותפסידו ידיד נפלא להמשך.
נימה אופטימית אם אתם רוצים בידידותו של הפרטנר, הציעו לו להישאר בקשר, אבל שקלו זאת היטב – לפעמים ידידות עם מישהו שאוהבים עלולה לחבל בקשרים עתידיים. עם זאת, חשוב שלא לצאת משיחת הפרידה בתחושה של כישלון. זה שלא הצליח לכם בקשר הנוכחי לא משליך על הקשרים הבאים: בהמשך תמצאו מישהו אחר שיתאים לכם יותר. חשוב להסיק מסקנות מהקשר שיעזרו לכם להתפתח בכיוון חיובי ויתרמו לכם בקשרים העתידיים. למשל, אם בקשר הנוכחי הרגשתם שלא הייתם בשיאכם או לא הענקתם מספיק תשומת לב, קחו זאת כצידה לדרך לניהול קשרים רומנטיים בהמשך.
כשאתם נפרדים
היו שלמים עם ההחלטה. לא קל להיפרד ממישהו, אבל עשו זאת כשאתם מרגישים מוכנים לכך. אין טעם לגרור קשרים שאין להם סיכוי או עתיד. זכרו שלא תמיד הפרטנר ירגיש כמוכם, כך שאפשר לצפות מראש לתגובה לא נעימה. עו זאת, גלו רגישות, הגיעו מוכנים, דברו בקל נעים ומלטף, דברו בהיגיון, אתם יכולים גם לחבק אותו תוך כדי או לשמור לפחות על קשר עין. לגרום לו להרגיש טוב עם עצמו – חלקו לו מחמאות, תנו לו תחושת ביטחון ועם זאת, היו החלטיים. אם אתם לא מאמינים בקשר, אין טעם להבטיח שדברים ישתנו. אם אתם מאמינים שיש עוד צ'אנס, אז שקלו זאת שנית, אולי הפרטנר באמת ישתנה או שתגיעו להבנות שיתרמו להתפתחות הקשר – אבל אם לא, זה הזמן לחתוך בלי לפקפק בעצמכם.