שרות לקוחות ! 1-700-700-450

בליינד דייט - אייך עושים את זה ונהנים

מאת: ענת הראל,  פסיכולוגית קלינית מומחית

 
בליינד דייט הוא אירוע מלחיץ ומעורר חרדה מעצם היותו מפגש עם אדם לא מוכר, שקיימת אי- וודאות לגבי זהותו וכוונותיו האמיתיות. בנוסף, המפגש טעון במיוחד, מכיוון שיש למפגש מטרה מוגדרת – הכרות עם בן/בת זוג פוטנציאליים - עם מדד ברור ומיידי להצלחה בו: הרצון של האחר/ת למפגש נוסף. 
 
  
כל אחד מגיע עם שק החרדות שלו (לעיתים קרובות לא מודעות). ישנם חששות מהכשלונות בבליינד- דייטים בעבר, מחוסר ההצלחה במציאת בן-זוג עד היום, ומכל אותם "שדונים קטנים" ולא מודעים ברובם אשר שוכנים בתוכינו וחוסמים את האפשרות ליצירת קשר טוב. מקור החרדה הלא מודעת היא חוויה פנימית של משהו פגום בי, אני לא מספיק מוצלח או משכיל, לא מספיק יפה, ממוצא מסוים הנתפס כנחות וכו'. הבעיה עם החרדות הללו שאנחנו לא באמת רואים אותן בעצמנו ולא רואים כיצד הן מחבלות לנו בניסיון להכיר בן זוג. אנו חוששים שהיושב/ת מולנו יראו את הדברים הללו בנו וישפטו אותנו כלא מתאימים להם.
חוסר ההבנה למה אנחנו לא מצליחים, למה אנחנו לא פוגשים את האדם המתאים כשאחרים סביבנו כבר בזוגיות, מעורר חרדה רבה בהגיענו לבליינד דייט. כפי שמבלי להעזר במראה לא נוכל לראות מה הולך לנו על הגב, כך אין אנו יכולים לראות בעצמנו מה אנחנו עושים במפגש עם בן-זוג פוטנציאלי שחוסם אותנו מלהגיע אל האחר או את האחר מלהגיע אלינו. קבלת עזרה מדמות מקצועית, אשר תהווה את המראה המשקפת ותראה לנו היכן אנחנו הורסים או מפריעים לעצמנו, תאפשר לנו להגיע לזוגיות הנחשקת.
אז באופן שהוא ברובו לא מודע, הניסיון להתמודד עם החששות מביא לעיתים להתנהלות בה האדם מסתיר את עצמו מאחורי 'תפאורות', הסתרות וקלישאות. הוא מנסה להעביר איזושהי תדמית שנחווית כתדמית הרצויה ליושב/ת מולו. מה שמשודר לצד השני, רוב הזמן, זו התחושה של משהו לא אמיתי, המעורר חשד של הסתרת משהו מהותי, של כוונות נסתרות, וכו'.
זכרו– היושב/ת מולכם חווה חששות וחרדות דומים מאד לאלה שלכם, גם אם זה לא נראה כך.
 
אז מה עושים?

הדרכים להתמודד עם החששות והחרדות מגוונות. חשוב מאד שכל אחד ואחת יאמץ את הדרך שמתאימה יותר לסגנונו האישי ולא ינסה לכפות על עצמו התנהלות שאינה טבעית לו (שוב, זה יורגש מיד וייראה מזויף ולא מתאים).
  • בחרו להיפגש במקום מוכר, שבו אתם מרגישים בנוח. ההיכרות עם המקום תפחית את רמת החרדה, כך שלפחות גורם אחד בדייט הזה יהיה מוכר. אם המקום מוכר לשני הצדדים – מה טוב!
  • חשוב שהמקום בו תיפגשו יהיה נעים ולא רועש מידי ושתוכלו לשוחח בו מבלי לצעוק אחד אל השני.
  • בזמן הדייט הראשון, שימו את המטרה בצד! אם תצליחו להסביר לעצמכם שבאתם לפגוש מישהו נחמד לעכשיו, להיום, לשעתיים הקרובות, זה יפחית משמעותית את החרדה ויתן לכם הזדמנות להנות מהמפגש.
  • לכו כדי להנות מיציאה נחמדה – תיהנו מהפגישה, אנשים שנהנים רואים זאת עליהם, והם נחווים כזורמים יותר ופחות נוקשים, דורשניים, ותוקפניים.
  • תחליטו מראש מה אתם שותים, אלכוהול שירומם את מצב הרוח (אך לא יותר מידי) או שיגרום לכם להיות נינוחים יותר (אך לא ישפוך אתכם) או קפה שיעזור לשמור על העירנות? בכל מקרה – אל תגזימו!
  • במהלך הפגישה בדקו עם עצמכם מה קורה לכם בבטן, מה אתם מרגישים בכל אחד מהחושים שלכם (גם ה"חוש השישי"). תנו מקום וערך לחוויה שאתם חווים ואפשרו לה להנחות אתכם (החוויה לרוב משמשת כמורת-דרך טובה ומהימנה יותר מכל השיפוטים ההגיוניים והשכלתניים).
  • בזמן השיחה ספרו על עצמכם בחופשיות אך אל תייגעו את המאזין בסיפורי חיים נוגעים ללב, או בדברים אינטימיים מידי. השתדלו להביא את עצמכם, את מי שאתם, בקלילות ולא בעודף רצינות.
  • אל תחמיאו לעצמכם, ואל תספרו סיפורי "גבורה". תנו לאחר לראות מי אתם מתוך האינטראקציה עימכם (ממילא זה מה שיקבע אם מתאים להפגש שוב).
  • הקפידו לתת מקום גם לאחר לספר ולדבר. אל תיקחו את כל הבמה לעצמכם, גם אם היא ניתנת לכם. עשו מאמץ ליצור שיחה בה יש מקום שווה לשניכם.
  • והחשוב מכל – השתדלו להיות בני אדם, להתחשב באחר שגם הוא חושש בדיוק כמוכם.
 

הכותבת היא פסיכולוגית קלינית, המתמחה בקשיים בבניית זוגיות ובמערכות יחסים.      052-3735-765          


.015625