למה השארת כלים בכיור? איך זה שתמיד צריך להעיר אותך 60 פעם בבוקר? שוב לא אמרת לאמא שלי שלום? למה אתה הולך לסופרמרקט ולא מתקשר להודיע לי איפה אתה?
מכירים את התחושה שהפרטנר מוציא אתכם מדעתכם בדברים הקטנים ביותר? מצד אחד, הוא מאהב ענקי, היא מפנקת ומפרגנת, האהבה פורחת, אתם נהנים ביחד מזמן איכות, אבל ישנם הרגלים שטרם הצלחתם לשנות, דברים קטנים ולכאורה חסרי חשיבות שמעצבנים אתכם והפרטנר – הוא בכלל לא מבין למה אתם מבזבזים אנרגיות עם שטויות.
אז איך מצליחים להתגבר על הקשיים הזעירים האלה שעלולים להפוך במשך הזמן למעיקים יותר ויותר?
תרגיל בשינוי זוגי
קודם כל, דעו עם מי יש לכם עסק. הרגלים קטנים מופיעים בשגרה זוגית ולכן, אל תצפו לדעת על כולם כבר בהתחלה. זה שהפרטנר זרק לעברכם כבר בדייט הראשון שהוא לא מי יודע מה סטרילי הופך במגורים משותפים לעובדה שהוא מפורר חופשי על הספה, לא מוכן לתפעל את מכונת הכביסה וכן – שוכח להחליף מצעים במיטה במשך חצי שנה בערך.
אלו דברים שעבור מישהו כמוהו יעברו בשתיקה או תוך התעלמות אלגנטית, אבל אם מדובר בחצי שני חולה ניקיון או לפחות מודע לאסתטיקה והיגיינה יש מצב לחיכוכים. לכן, חשוב מאוד לבדוק כבר בהתחלה למה הפרטנר מתכוון כשהוא אומר "הרגלים מגונים" או "חטאים קטנים" – האם באמת מדובר באמת בסתם דברים קטנים שאפשר בכיף להבליג עליהם או דברים שהם מבחינתכם בל יעבור?
זכרו שאתם צריכים לשמור על גמישות ולדעת לוותר לפעמים, אבל אם יש לכם עקרונות שתפו בהם כבר בהתחלה את הפרטנר. למשל, ספרו לו שאתם מאוד מקפידים על היגיינה או מנקים את הדירה לפחות שלוש פעמים בשבוע ובחנו את תגובתו. אם הוא נכנס לחץ, יתכן שיש דברים בגו ועליכם לברר איך הוא יכול לבוא לקראתכם בעניין הניקיון, למשל, או בכל עניין אחר שמטריד אתכם ועלול להוות בעיה בהמשך. תתפלאו, יש זוגות שרבים על ניקיון כאילו התרחשה כאן בגידה כי מבחינתם זה נושא בל יעבור.
אחרי שעליתם על ההרגלים הקטנים שעלולים לעצבן אתכם בהמשך – חשבו כיצד למזער את הנזק. למשל, אם אתם יודעים שלפרטנר קשה לקום והוא תמיד מאחר לכל מקום – מסרו לו מראש שעות אחרות. קבעו פגישה בחמש, אבל הזמינו אותו לרבע לחמש, כך שאם הוא תמיד מאחר ברבע שעה הוא יגיע בדיוק בזמן.
אל תחששו להעיר לפרטנר, כמובן שלא בפומבי ותוך כדי הבנה וביקורת בונה. אם הוא מחטט באף מול חברות שלך, זה לא הזמן להוציא לו את האצבע מהנחיריים אבל לאחר מכן, באוטו, אפשר בהחלט להסביר שזה מפריע לך ואם הוא יוכל להבא לשים לב ולעשות את זה בצד או אם הוא צועק לפעמים בלי לשים לב מתוך להט הדברים, אפשר בהחלט לשים לו יד על הברך ולהרגיע אותו. גם אם באותו רגע הוא לא יבין שהליטוף נועד להרגעה, הרי שזה יעבוד עליו לאט לאט ולהבא הליטוף בברך כבר יהיה סימן לכך שאת מעוניינת שהוא יירגע קצת.
כמו כן, לפעמים אנשים מוכנים להשתנות או לשים לב לפרטים הקטנים רק שמישהו אחר אומר להם את זה. כלומר, אתה יכול להגיד לה עד מחר שהיא שומעת מוסיקה בפול ווליום ואתה עוד רגע מתחרש אבל עד שהשכנה לא תדפוק בדלת ותבקש שתנמיך – זה לא יעזור. אם אתה רוצה לקצר תהליכים, רוץ לשכנה ובקש ממנה שתגיד לבת זוגתך להנמיך את המוסיקה – זה עובד כמו קסם.
והכי חשוב - קבלו בחיוך את ההרגלים שלו וזכרו שגם לכם יש הרגלים שמעצבנים אותו. חשבו יחד מאילו הרגלים תרצו להיפטר. למשל, אם יש הרגל כרוני מרגיז המשותף לשניכם נסו להיפטר ממנו ביחד או החליטו שכל אחד מכם נגמל מהרגל אחד מעצבן לפחות וכך תעשו מאמץ משותף בדרך לזוגיות טובה יותר.