חנוכה ואתם מוזמנים להדלקת נר? זו הזדמנות נפלאה לציין את הקשר הרומנטי באופן סמלי ולהכיר את בן או ת הזוג בפעם הראשונה למשפחה הקרובה או המורחבת. אומנם מדובר בחג, זמן בו רבים מכם יעדיפו בוודאי לבלות בקרב משפחתם, אבל תמיד אפשר לקפוץ למפגש הכרות עם המשפחה של הפרטנר מאוחר יותר במהלך הערב.
אז איך מכינים את הפרטנר ואת המשפחה למפגש פסגה? איך אתם, בני הזוג המיועדים להכרות מתמודדים עם עצם הסיטואציה המלחיצה ועוברים אותה בהצלחה?
תכירו, זה החצי השני שלי
קודם כל, התחשבו בטיימינג. האם אתם כבר בשלב הנכון בקשר להכיר את בן או בת הזוג? האם שאלתם את הפרטנר אם הוא מוכן להכרות הזו? זכרו, שמדובר בצעד שמצהיר על סוג של מחויבות, צעד שבעצם אומר שהבן אדם הזה חשוב לי והוא כרגע חלק מחיי ולכן אני מכיר אותו למשפחתי. רגע לפני שאתם מיידעים את המשפחה שהשנה יתווסף לארוחה בן אדם נוסף, כדאי שתשאלו את הפרטנר אם בכלל מתאים לו להיענות להצעה מהסוג הזה ואם כן, עד כמה רחוק הוא מוכן ללכת עם ההצעה שלכם – הוא יגיע לארוחת החג עצמה או לקפה למחרת, לשעה קלה או לאחר הצהריים שלם? האם הוא ישמח להכיר את ההורים ואת האחים או הוא מוכן להכיר גם את בני הדודים מדרגה שנייה?
אם הפרטנר הסכים לקבל את ההצעה, היו קשובים לתנאים שלו. כמו כן, כדאי לא להפתיע אותו במפגש עם אנשים זרים. הראו לו בתמונות משפחתיות מי כל אחד מהאנשים שהוא יפגוש באירוע ותנו לו בריף קצר על כל אחד מהם – רקע שיאפשר לו להתיידד אתם בקלות, להתחיל בשיחה חברית או פשוט להרגיש יותר בנח בקרבתם. אתם יכולים לבדוק אתו גם אם נח לו שתספרו עליו מעין הקדמה כמו למשל – זה רוני, אנחנו יוצאים, הוא מאוד אוהב חגים כי...הוא עוסק ב... או שהוא מעדיף להציג את עצמו לבד. ואם ניתנה לכם רשות לספר עליו בקצרה, אז מה אפשר לספר ומה הוא מעדיף לספר בעצמו. לא כולם אוהבים שכבר על ההתחלה בפני זרים מספרים עליהם דברים אישיים כמו – זה רוני, הוא פוטר לא מזמן או זו אורית, היא קצת עצובה היום כי היא רבה עם השותפה שלה.
רגע האמת
בזמן האירוע עצמו או ארוחת החג, חשוב מאוד שתגרמו לפרטנר להרגיש שאתם מצרפים אותו למשפחה ושהוא ירגיש בסביבה הטבעית שלו ולא כמו עוף זר. למשל, אל תזניחו אותו במפתיע עם איזו דודה קרצייה שלכם, אלא נסו לעמוד לצידו ואם אתם רואים שהוא חסר סבלנות או לחוץ, נסו ללטף אותו בעדינות או לענות לדודה החטטנית בשמו.
סכמו מראש ביניכם סימן מוסכם שתפעילו במקרה שאחד מכם מעוניין לעזוב, אמרו להורים מראש שלא תישארו הרבה זמן ותעזבו כשאחד מכם מרגיש שהוא מיצה לעת עתה.
הצגה עצמית נכונה
אם אתם אלה המוצגים בפני המשפחה, הירגעו, גם אם זו הפעם הראשונה שבן זוג מכיר אתכם למשפחתו, הרי שמדובר באירוע חגיגי ומשמח ולא במעמד מביך. הכל תלוי בכם. אם תילחצו, אתם עלולים להרגיש לא בנח וגם לא להתנהג כפי שאתם מתנהגים בדרך כלל והיות ואתם בוודאי רוצים ליצור רושם ראשוני חיובי, חשוב מאוד שתירגעו. חשבו על זה כאל מפגש עם אנשים חדשים, פוטנציאל למכרים, חשבו מראש כיצד תציגו את עצמכם בקצרה. אם האדם שמציג אתכם באמת חשוב לכם, יהיה לכם קל יותר כי לא תצטרכו לזייף רגשות, תוכלו להגיד לאמא שלו מכל הלב שהוא בן אדם נהדר. זה לא הזמן לחסוך במחמאות, מצד שני, אל תתחנפו יותר מדי, הכל במינון. כמו כן, אל תצפו להיות תוך רגע חלק בלתי נפרד מהמשפחה. היו מודעים לכך שכעת יבחנו אתכם ואולי אפילו ישאלו שאלות קשות ואינטימיות יחסית.
חשבו מראש מה עלולים לשאול אתכם ומה תשיבו, היו כנים עם עצמכם ועם מי ששואל אתכם את השאלות – האם אתם רציניים? האם הוא החבר הראשון שלך? איזה דברים אתה אוהב בה ומה אתה אוהב פחות?
באופן טבעי, יהיו אנשים במפגש אתם יהיה לכם כימיה נהדרת ויהיו אנשים אתם תרגישו פחות בנח. זכרו שלאחר הפגישה בוודאי הפרטנר ישאל איך היה ומה חשבתם על כל אחד, זה השלב בו עליכם לסנן קצת, כי גם אם מדובר באנשים שלא התרשמתם מאוד, הרי שהם יקרים לליבו ולכן, אמרו מה שאתם מרגישים אבל קצר וקולע בלי לפגוע ברגשותיהם. זכרו שכשהוא יפגוש את המשפחה שלכם גם הוא לא יחבב את כולם ולכן, התחשבו ברגשותיו והוא יתחשב ברגשותיכם.